onsdag 10 september 2008

Dagsläget

Sitter och läser inne på ett forum just nu där skriver folk som vill bli läkare vad de har för erfarenheter av sökningsprocessen och vad de gör så länge. Låter bekant? 
Vad jag hela tiden märker är att given en chans hoppar folk på "jaha och varför är du så optimistisk att du kommer in" sen ska personen ifråga försvara sina meriter. Tröttsamt. Jag förstår att det är processen det är fel på och att många hinner bli bittra, jag är bitter på vissa saker idel byråkratiska saker än så länge. Men känner själv att det blir svårare och svårare att vara positiv nu. Innan höll jag på att läsa till Kemi A och B och även om jag hade motgångar med IB betygen vart jag på väg mot ett mål. Det allra svåraste är att vara tvungen att acceptera att man kommer sitta still ett tag. 

Apoteket fortsätter...
Jag har nog lärt mig mer farmakologi efter 3 veckor på apoteket än efter 2 månader på sjukhus och en termin farmakologi på KI. Jag slår upp allting hela tiden och ser till att lyssna och ställa många frågor. Jag hade stenkoll på hur många äldre personer åt Risperdal långt innan "skandalen" släpptes på framsidan av DN. Det är verkligen dagens tips, om ni ändå ska sitta stilla så sitter man bra på apoteket. 

2 kommentarer:

Aron sa...

Hej!
Läser i princip aldrig bloggar men råkade halka in på den här och tyckte att den verkade intressant eftersom jag själv har varit i precis samma situation som du med skillnaden att jag ville bli tandläkare. Lyckades bra på högskoleprovet och läser nu termin 2 vilket jag såklart är otroligt glad för. Tror utan tvekan att du kommer lyckas om du har bra tålamod!
Blev lite nyfiken när jag läste att du jobbade på apoteket... Vad innebär ditt jobb och hur fick du de?
Tack!

Anonym sa...

Varför skriver du nästan ingenting längre? Jag brukar gå in och kolla då och då, men det är sällan du uppdaterar oss om hur det går med din resa mot vita rocken. Jag är säker på att det går galant! Jag har dessutom hört att du gått på Harvard!? Är det verkligen sant!??? Hur lyckades du komma in där? Du måste verkligen vara smart!