fredag 17 april 2009

Påsklovet är slut

Oj oj avsnitt 6, ja ni hör ju själva!
Avsnitt 6 är då biokemi med emfas på glykolysen, citronsyracykeln och intermediär metabolismen. Känns lagom roligt...boken vi använder (CHF Biochemistry 4:e utgåvan) är verkligen jättebra. Det är bara att sträckläsa och memorera typ. Jag har världens färgkodningssystem på gång, något jag anser man behöver för man tjänar inte jättemycket på att ha en helt genom gul-strucken bok. :)
Just nu är det föreläsningar blandat med seminarier och de får man verkligen ut jättemycket av. Inte riktigt PBL utan mer frågor vi går igenom och svarar på tillsammans med en lärare, lite som mini-föreläsningar. Jag tycker det är väldigt oflumigt och ger väldigt mycket.
Detta är den sista delen av moment 2 sen har vi moment 3:

Moment 2: Matsmältning och ämnesomsättning
Genomgångar och föreläsningar om säkerhet har obligatorisk närvaro, liksom samtliga laborationer och all verksamhetsförlagd undervisning.
Momentet examineras dels med obligatoriska självevalueringar, dels med muntliga, skriftliga eller IT-stödda duggor. Laborationerna examineras med gruppvisa redogörelser. Projektarbeten examineras gruppvis genom muntliga presentationer.


Moment 3: Integrering med slutexamination

Vi rusar genom terminen, nu är 2 av 3 labbar färdiga och vi ska börja med projektarbeten snart. Jag vet inte vart tiden tar vägen!

Senaste labbet nu var en glukosbelastningslab (mer info här) och då fick jag vara den som fastade i 12 timmar. Detta tycker jag är oerhört svårt och jag blir världens mest griniga och kinkiga person när jag får lågt blodsocker. Sedan skulle jag svepa en halvliter 10% glukoslösning, som en i min grupp smaksatte med lite citron (tack igen för det). Sen skulle man ta urinprov och stickas i fingret var 15:e minut sen en gång i timmen totalt 7 gånger!! Så nu vet ni att man ska gå på labföreläsningar så att man vet vad man ställer upp på!

4 kommentarer:

Ida sa...

Hej Linnea! Halkade in på din sida och tyckte det var intressant att läsa om hur det är första terminen på KI. Jag ska börja till hösten (kom in till våren men har varit föräldraledig) och tycker det är bra med tips om vad man ska läsa m.m. och det kunde jag hitta på din blogg. Tack!

MotVitaRocken sa...

Va snällt att du tog din tid och skrev! Lycka till i höst!
Kram

Ethan sa...

Uppdatering förväntas SNART

PRESSURE!!!!

Anonym sa...

kul att du uppdaterar typ en gång i halvåret. kan ju knappast kallas blogg då...