söndag 8 februari 2009

HLR och Upptakt

Nu har det varit så mycket att jag inte har hunnit uppdatera alls! Jag ska verkligen försöka göra så att jag skriver på helgerna och får lite rutin på det.

Vi har mest sysslat med Upptakten och Systematisk anatomi nu första tiden på KI. I fredags hade vi hjärt och lugn-räddning och fick varsin MiniAnne docka att träna HLR på hemma. Jag hade gjort en HLR-kurs i USA (CPR där då men same same) men med dockan vi tränade på nu så kunde man höra ett klick-ljud när man tryckte hårt nog och på så sätt blev det mycket mer pedagogiskt. För det är faktiskt något löjligt hårt man ska trycka...dessutom så förväntas man hålla på ett tag. Blev som en Friskis och Svettis pass och jag hade ont i handflatan tillslut. Kursen var väldigt kul, tror de flesta i klassen verkligen uppskattade det.

Ja vi har vår första online-quiz nu i veckan och det kommer bli kul att se om det som vi gjort hittills har fastnat. Vill man förbereda sig lite extra eller är sugen på att komma igång så har jag lite anatomi tips här:
Anatomy Resources – The American Anatomists Association's Top 5 Lists
ThinkAnatomy.com
University of Wisconsin Dissection Videos (Precis vad det låter som så tänk efter innan du klickar länken)


Alla har pratat om Hus75.se nyligen och jag har äntligen tittat förbi. Känns som ett jättebra initiativ! Dessutom är jag helnöjd att jag stod med på deras lista över läkarstudentersbloggar.
(Duggasammanfattningar för DFM1 finns uppe.)

Tar gärna emot tips och länkar. Help me, Help you

5 kommentarer:

Ethan sa...

Allt låter så sjukt spännande med det här. Sa jag inte att jag skulle följa bloggen? hehe

Får hålla tummarna nu att jag har gjort ansökan. Jag e lite orolig för att transcripts hade kommit för sent. AHHH!

Man får väl flytta till Boston i så fall.

Anonym sa...

Första fördelen på KI gentemot Uppsala - egen miniAnn! Hade inte haft något emot det, men är rätt nöjd bara med de 1000 utskrifterna per termin...

Anonym sa...

hejsan! jag ska försöka komma in på KI nu till hösten..så tänkte bara fråga dig om du vet var jag kan finna lista på dem böcker ni använder...är rädd att det ska gå jättefort och att jag inte ska hänga med så vill gärna förbereda mig på det som komma skall :) hur tycker du att det går för dig? är det en snabb takt eller hinner du ändå med? Läste att du funderade på handels innan du beslöt dig för läkarprogrammet har själv suttit i samma sitts så det är inspirerande att läsa din blogg! tack i förhand!
/s

Anonym sa...

man kan ju undra om du lagt ner bloggen? eller om KI-studierna är hemskt jobbiga då du aldrig uppdaterar här... sätt fart eller lägg ner.

M. sa...

Hej! Jag såg att du ville sälja lite kurslitteratur och jag är intresserad. Kan jag nå dig på någon adress?