lördag 16 maj 2009

Dugga nr. 2 över bara en liten Tenta (!!) kvar

Vi hade en Dugga nu som sagt och den var väl som man kunde förvänta sig. Frågorna var bra men dåligt ställda vilket de flesta klagade på. Men nivån var verkligen bra och den täckte väldigt mycket som vi har gått över. Jag kände bara att man skulle ha haft tydligare frågor för om man inte kan svaret något så spelar det ingen roll hur direkt frågan är ställd, däremot om man känner att man kan svara på frågan men inte riktigt förstår den så gör det en stor skillnad.
Vi gick igenom duggorna sen i mindre grupper vilket hade sina för- och nackdelar. Första duggan så gick vi igenom duggan tillsammans hela klassen. Nu kunde man resonera kring sina svar/facit på ett annat sätt än då vilket var lärorikt. Men, och detta är ett stort men, så varierade rättningen mycket mellan de olika grupperna och några poäng hit och dit utav 30 gör skillnad.
För att summera så tyckte jag ändå att det var jättebra att de tar sin tid och ger oss en dugga innan tentan så man vet hur man ligger till och ffa tvingas att plugga i god tid :)

Nu kommer tentan att ha biokemi men även det vi har gjort tidigare: embryologi, histologi, fysiologi och lite annat med fokus på mag-tarmkanalen. Så även om allt jag vill är att slappa efter duggan så måste man ta tag i tentaplugget! Några tips?

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Hej! Jag är en tjej som ska läsa den här fysilogikursen på KI i höst och sedan söka läkarprogrammet till våren. Jag undrar om du har några rekommendationer angående kurslitteratur. Klarar man sig med "Physiology of the human body" och "Fysiologi". Täcker inte den engelska boken in det som står som står i Fysiologi? Hoppas du har tid och möjlighet att svara!

MotVitaRocken sa...

Jag köpte Fysiologi av Lännergren och det var helt onödigt. Som vanligt är det så att Lännergren et al är föreläsare på KI och därför så vill de ju att man ska köpa deras bok. Fast vissa saker förklaras väldigt väl i den boken så låna den gärna på biblioteket på KI. Oavsett använde vi bara den första veckan eller första veckorna.
Jag tycker att människans fysiologi av Haug och Sand räcker väldigt väl till fysiologi kursen om du använder föreläsningsanteckningar också. Men om du vill ha den som de föreslår sen på läkarprogrammet så kan du lika gärna köpa Boron Boulpaep.
Lycka till med studierna!

Kajsa sa...

Jag lånade Fysiologi på bibblan och när jag ögnade igenom den så verkade det vara mycket man redan kunde från kemi b och biologi b så jag ska nog bara titta på de saker som jag tycker är lite svåra och sen satsa på medical physiology eftersom man ändå kommer att sätta tänderna i den sen. :)Tack för tipsen och lycka till med tentan!

Anonym sa...

Hej, hoppar in här i diskussionen :)
Som termin 2 på KI så har vi ny nyligen läst en massa fysiologi (som vissa sa att det var fysiologikurs) och ett hett tips är Color Atlas of Physiology, jättebra liten bok som sammanfattar mycket väsentligt på rätt kunskapsnivå. Gav upp på Medical Physiology efter halva terminen då den gav inte så mycket jämfört med tidsutbytet, men den är väldigt lärorik om man vill grotta ner sig :)

/Sia

MotVitaRocken sa...

Jag gillar också den där despopolous boken
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=3135450058
(Det finns en ny utgåva nu för i år, men ingen bild så jag länkade till den med bild istället)