tisdag 21 oktober 2008

Min PIL-upplevelse

Jag är medveten om att jag inte själv har skrivit om min PIL-upplevelse så det får komma nu. Det finns en anledning till att jag har hesiterat. Det är nästan omöjligt att veta! Jag tyckte att det kändes bra och när jag har diskuterat frågorna med andra känner jag mig bekväm med mina svar. 
Men senare efter provet kom jag på att jag kunde skriva ner ca 30 av de 48 frågorna från minnet. Jag vet flera stycken frågor där om jag skulle ta om provet skulle jag svara direkt det jag nu vet är svaret och därigenom ha mer tid till de andra frågorna. Det finns en rejäl tidspress så det är självklart att detta vore ovärderligt. Så jag kan tänka mig att det gick förhållandevis bra för första gången men jag mäts mot alla och då blir det svårt att veta. Jag sprang på många jag kände igen, flest ifrån fristående kursen jag läste på KI. Jag var den enda av oss (ca 8 pers) som skulle skriva den för första gången...
Två stycken som skrev provet nu och hade gått fristående kursen med mig hade skrivet den för andra gången nu. De gick ut våren 2007 och har blivit bortlottade sen dess. De har båda 20,0 den ena har 1,8 och den andra 1,9 och de var delad kursettor. Eftersom de har tagit både fys och farm på KI så började de nu på teknisk fysik på KTH "så länge" tills de kommer in. Herregud vilken brain drain!! Tänk på att dessa två jättekunniga tjejer har svårt att komma in!
Dags att fråga vad Sverige (och ännu mer Karolinska) letar efter hos sina läkare.?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trodde statistiken var sådan att man kom in på läkarprogrammet (BG/HP) iaf någonstanns i sverige med 20,0+1,9 resp 20,0+1,8? Då har man ju gjort ett eget val att inte läsa medicin (iaf på vissa ställen).

MotVitaRocken sa...

Jag sa faktist "Dags att fråga vad Sverige (och ännu mer Karolinska) letar efter hos sina läkare.?" Och med ännu mer Karolinska syftade jag till just detta.
Och varför är det så självklart att man inte ska ha ett val?

Victor sa...

Hej!

Ska göra PIL provet nu i vår och undrar om man skulle kunna få ta del av dina nedskrivna uppgifter? Vore toppenschyst!

Tack på mycket och glad påsk! :)

/Victor

olk@bumbilan.net sa...

Hej

Jag undrar precis om viktor om dina uppskrivna uppgifter, finns det någon möjlighet att få ta del av dem?

Om inte så undrar jag om du iaf kan skriva ut ett exampel av varje typ som var med på provet (talserier, bokstavserier, 3d figurer etc).

Mvh
Per