söndag 20 december 2009

Det sista av T2...förutom tentan så klart ;)

Jag har slutat blogga, lite för att T1 är sååå segt att ta sig igenom att jag inte kunde föreställa mig att någon skulle vilja läsa om det och mycket på grund av annat.
Jag har bombarderats med frågor om PIL och om jag kan tänka mig att ge tips eller skicka ut svaren på frågorna (något jag inte riktigt förstår hur just jag ska ha). Tipsen jag har står inför provet står här och jag skrev om intervjun här. That's it, that's all I got. Jag kan inte klandra någon som frågar och hade lätt gjort samma sak själv!

T2 har gått så otroligt fort att jag inte kan fatta det själv! Man börjar äntligen kunna lite saker och det man läser är mycket roligare nu. Jag har ett preparat förhör nu på tisdag och nu när KI har ett system-baserat upplägg så innebär detta att även anatomin är uppdelad och vi har rygg, armar och ben nu.(moment 3) Det är ganska skönt faktiskt, i början var det hela otroligt schizofrent men nu när man har lite underlag så känns det som att allting är nytt och fräscht hela tiden. Man hinner liksom inte bli för uttråkad på fysiologin innan det är dags för anatomin osv.


Lite länkar:
Learn the brachial plexus in 5 mins
University of Wisconsin Dissection Videos (Precis vad det låter som så tänk efter innan du klickar länken)

2 kommentarer:

Doktoranden sa...

Det blir bara roligare med tiden. De kliniska terminerna är något helt annat.

Browny sa...

Vi har likadan system här (fast de har haft de sedan många år tillbaka) o man får en helt annan helheltsbild på det hela eftersom man integrerar de olika system (som ju egentligen fungerar så) så man man slipper bänka in en massa kunskap utan att förstå- vilket ju såklart gör det hela mycket mer intressant och roligt!