lördag 12 juli 2008

Bakgrund: KI och Harvard

Jag har lagt ner det här året på att plugga Kemi A och B och under den tiden började jag också på KI på fristående kurser. Jag ville göra något annat under tiden och kanske börja röra mig i rätt riktning. Jag tog en fysiologi kurs på hösten, Människans fysiologi 30 hp som är superbra! Ett tips till alla som sitter och häckar i väntan på att komma in på programmet. Genom detta fick jag också skriva ett projekt som vi fick möjlighet att göra på smittsskyddsinstitutet (SMI) och börja forska på heltid på KI (på IMM) mellan december och april. Det är helt enkelt det man gör det till och något jag fick ut väldigt mycket av. Sen till vår tog jag Farmakologi 15 hp också väldigt givande. 
Jag började spendera lite tid på farmakologi-labbet och där fick jag jobba med sekvensering och PCR bla och detta var något jag igentligen inte hade backgrunden för. Blev väldigt inspirerad av en vännina som hade vunnit Handelshögskolans kårstipendium som skulle åka på sommarkurs på Harvard. Jag kollade upp det och bestämde mig för att fara iväg för att lära mig lite mer om det här med praktiskt molekylär biologi. Alltså sitter jag nu på Harvard och stirrar ut på ett maffigt klocktorn just nu. Om någon nu skulle vilja göra detta själv (något jag kan varmt rekomendera!) så titta här. Finns kurser i precis vadsomhelst och otroligt givande och prisvärt! Den kursen jag tar som handlar mycket om att lära sig jobba på lab och att lära sig den praktiska teorin bakom det man gör på labbet heter Principles and Techniques of Molecular Biology.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Bra blogg. Länken till meningen "Om någon nu skulle vilja göra detta själv (något jag kan varmt rekomendera!) så titta här." fungerade inte; kan Du korrigera den?

MotVitaRocken sa...

Tack för hjälpen och absolut kan jag det! Borde vara fixat nu!

Anonym sa...

hej älskar din blogg, så inspirerande.

Måste fråga, vad kostade det att plugga i Harvard?