måndag 14 juli 2008

Måndagen den 14:e juli

Trött som få! Först var jag på sjukhuset hela dagen typ 9 00-17 00 och på fötterna hela tiden sen hade jag lektion från 17 00-21 00. Plus en midterm exam att se fram emot på onsdagen!

Ganska tråkigt idag. Det är upplagt så att på måndagar träffar läkaren alla gamla patienter, de som är färdiga och ska göra ett årskoll eller de som är färdiga med strålbehandlingen väldigt snart. Vilket betyder att det inte finns mycket att göra eller spännande att lära sig. Ganska mycket nytt om farmaka på måndagar visserligen då det kommer in många som vill byta preparat, trappa ner eller få nya.
Jag skuggar en annan läkare den här veckan än förra veckan vilket också innebär en helt annan erfarenhet. Den förra läkaren, Dr. A, är väldigt van vid att ha studenter och att lära ut så det blir också mycket mer givande. Han låter mig vara väldigt delaktig i patientdiskussioner och ger mycket bakgrundsinformation. Jag får också chansen att vara mer "hands-on", bokstavligen då jag fick känna någons prostata (för att lära mig mer om skillnaden efter brachyterapi) förra veckan samt stirra ner i halsen med fiberoptisk skop ner genom nasofarynx. Gäller bara att lära sig lite mer om allt mellan :)5 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som du kommer vara mer förberedd än de allra flesta när du väl börjar. Du kommer nog in snart (lättare till våren), men försök höja hp så ökar dina chanser mycket.

Lycka till!

Ed sa...

Intressant blogg! Undrar bara vad det som gör att du brinner så väldigt för KI?

MotVitaRocken sa...

Tack anonym! Jag ska ta HPt till hösten och hoppas att höja mig då!
Ed: Jag har forskat lite och när jag fick tillfället att presentera våra resultat i Seattle, WA, USA märkte jag hur positivt man mötes när man sa att man kom ifrån KI. Det finns många som känner igen namnet och visar mycket respekt för KI. Samt att jag gillade föreläsningarna, stämningen och läget.

Anonym sa...

Hej!
Kan man i princip anmäla sig till en sommarkurs på Harvard direkt efter gymnasiet?

MotVitaRocken sa...

Absolut! Finns också kurser för de som fortfarande pluggar på gymnasiet de heter Secondary School Program.
Gäller bara att du tar TOEFL för att visa att du är behörig att läsa på engelska.
Kolla in websidan www.summer.harvard.edu